Utoljára frissítve:

Legjobb Mac alkalmazások 2021

Zsömbi apple

Először is le szeretném szögezni, hogy ez a legjobb Mac alkalmazások 2021 lista az én szubjektív véleményemen alapul. Biztosan van olyan alkalmazás alternatíva, melynek kinézete másnak jobban tetszik, kezelhetősége számára jobb, stb...

Böngésző

Erre nem is pazarolnék sok karaktert: Google Chrome. Hogy miért? Gyorsabb mint a Safari és jobban kézreáll a használata.

E-mail

Számtalan e-mail klienst próbáltam már ki mind iOS-en, mind MacOS-en. Őszintén szólva a gyári Mail klienssel is - szinte - maradéktalanul elégedett lennék, csak az a fránya push értesítés működne iOS-en Gmail fiókkal.

Spark

Így végül a Spark az, ami a legjobbnak bizonyult minden tekintetben. Nagyon jól működik a levelek rendszerezése a bejövő postafiókban - ez főleg akkor rendkívül hasznos, ha több postafiókot is kezelünk. Beállíthatunk emlékeztetőt egy adott e-mailre nehogy elfelejtsünk rá válaszolni, beállíthatjuk kiktől érkező levelek esetén kapjunk csak értesítést, késleltetett/időzített e-mail küldés, beépített naptár és még megannyi hasznos funkció található benne.

Jegyzetelés

Hosszú évekig Evernote-ot használat után Bear lett a befutó jegyzetelésre. Rendkívül tetszetős felület: jól áttekinthető, ízlés szerint konfigurálható, különböző témákat használhatunk és támogatja a dark mode-ot.

Pillanatok alatt elsajátíthatóak a billentyűparancsai, ennek köszönhetően jegyzetelés közben nem kell az egér (vagy touchpad) után nyúlkálni, hiszen egy-egy billentyű kombináció segítségével tudjuk formázni jegyzetünket, vagy újat nyitni, stb...

Feladatkezelő

A MacOS emlékeztetője sem rossz, az alap funkciókat ellátja, csak eléggé korlátozottak benne a lehetőségek. Ellenben a Things a todo lista szerelmeseinek kánaánja. Rendkívül széleskörű beállíthatóság az emlékeztetőkre, feladatlistákra, napi teendők elvégzésére. Mindezt egy letisztult, áttekinthető felületen tálalva.

Rendszereszköz

A CleanMyMac X mondhatni a MacOS svájci bicskája: tárhelyet szabadít fel, nem használt programokat töröl, ha úgy érzed belassult a géped megpróbálja felgyorsítani, alkalmazásokat távolíthatunk el vele, mindenféle rendszer és egyéb programok által generált szemetet távolíthatunk el segítségével és még megannyi mást megtehetünk segítségével. Mindenképp ajánlott program!

CleanMyMac X

Rendszer monitorozás

Az iStat Menus nagyszerű alkalmazás, ha nyomon szeretnék követni rendszerünk állapotát: mennyire leterhelt a processzor, tárhelyünk telítettsége, memória állapota, hálózati forgalom, stb... Mindezt esztétikusan, a menü tálcán helyezi el a program.

iStat Menus

Tömörítő-archiváló

Alapesetben van pár tömörítés típus, amivel a MacOS nem birkózik meg. Ebben segít az ingyenes The Unarchiver. Többek közül az alábbi formátumokkal boldogul el: zip, rar, 7-zip, tar, gzip, bzip2.

The Unarchiver

Médialejátszó

A VLC Media Playert gondolom sokaknak nem kell bemutatnom. Rendkívül sokoldalú lejátszó: legyen szó akár filmről/sorozatról, akár zenéről a VLC-re rábízhatod a lejátszását.

Alfred

Az Alfred nem más, mint egy okosított spotlight. Több funkcióval van ellátva, sőt még automatizmusokat is beállíthatunk. Mondhatni tudásban félúton van a spotlight és Siri között.

Amphetamine

Az Amphetamine nem engedi, hogy gépünk alvó üzemmódba rakja magát, vagy esetlegesen bekapcsolja a képernyővédőt. Megannyi beállítási lehetőséget kínál, mint például mennyi ideig tartsa ébren a gépet. Mindenképp használatra ajánlott program.

 

Hozzászólások