Végre – 1 hetes csúszással – múlt héten bejelentésre került a Linkin Park nagy dobása: a zenekar visszatér az aktív zenéléshez, természetesen új felállással. A néhai frontember, Chester Bennington helyére Emily Armstrong érkezett, aki korábban a Dead Sara nevű bandában énekelt és gitározott. Még egy tagcsere történt, a korábbi dobos Rob Bourdon helyét Colin Brittain veszi át. Ő egyébként producer és dalszerző, aki olyan együttesekkel dolgozott már közösen, mint a Papa Roach vagy az A Day to Remember. A zenekar többi posztján változás nem történt, vagyis ez csak félig igaz: a koncerteken nem Brad Delson fog gitározni, hanem Alex Feder pengeti majd a húrokat. Aminek örülhetünk – az újraalakuláson túl -, hogy idén november 15-én új albummal jelentkeznek From Zero címmel.

A bejelentés egy élő koncert keretében valósult meg, melyet az alábbi videóban lehet megtekinteni.

Sajnos azonban balhé is kíséri/kísérti a zenekart: többen kikezdték az új énekesnőt. Ugyanis Emily Armstrong a Szcientológia Egyház tagjaként 2023-ban kiállt régi barátja Danny Masterson mellett (szintén szcientológus), akit két nő elrablásáért és megerőszaskolásáért 30 év börtönre ítéltek.  Emily a napokban megosztott egy Instagram story-t, melyben reagált a kialakult helyzetre:

Sziasztok, Emily vagyok. Nagyon sokatok számára új vagyok, és tisztázni akartam valamit, ami nemrég történt.

Néhány évvel ezelőtt megkértek, hogy támogassak valakit, akit barátomnak tekintettem egy bírósági tárgyaláson, és tanuként elmentem egy meghallgatásra. Nem sokkal később rájöttem, hogy nem kellett volna. Mindig igyekszem meglátni az emberekben a jót, és én rosszul ítéltem meg őt. Azóta sem beszéltem vele. Elképzelhetetlen részletek derültek ki, és később bűnösnek találták.

Hogy a lehető legvilágosabban fogalmazzak: Nem nézem el a nőkkel szembeni bántalmazást vagy erőszakot, és együtt érzek az ilyen bűncselekmények áldozataival.

Bízzunk benne ez a botrány nem tépázza meg a Linkin Park tagjait és megmarad a lendületük, lelkesedésük az újrakezdésben.

Kategória:

Címkék:

,