Egyelőre nem is tudom mit írjak, hiszen ma reggel fejeztem be Stephen King: A Halálsoron című könyvét és még mindig a hatása alatt vagyok, egyszerűen zseniális ez a könyv! Mondhatnám, hogy az általam eddig olvasott Stephen King könyvek közül a legjobb, de nem lenne túl hiteles, ugyanis ez még csak a második szerzeménye volt az írónak amit kiolvastam (az első a Carrie volt - talán majd erről is írok egy beszámolót).

Stephen King: A Halálsoron

Régóta terveztem már, hogy megnézem ezt a filmet - igen, vagyok olyan elmaradott lúzer, hogy még nem láttam, pedig ugye anno hatalmas siker volt, bár Oscar díjat nem nyert. Azonban valahogy soha nem sikerült rá sort kerítenem. De egyláltalán nem bánom, mert így legalább a film alapjául szolgáló, ugyanezt a címet viselő könyvet olvastam el és azt hiszem így sokkal jobban jártam. Egy igazán lebilincselő alkotás, a könyv utolsó harmadát olvasva egyszerűen alig tudtam letenni a kezemből, mert annyira magával ragadott. Persze egy kicsit erre a műre is igaz az, amit a Carrie-nél is tapasztaltam, hogy az eleje kicsit nehezen indul be. Nem is a karakterábrázolások miatt, vagy az előzmények, körülmények elmesélése okán, egyszerűen csak túl nyugis a kezdés. Node ha ezen a részen sikerült túllendülnünk, akkor igazán cselekményes, izgalmas, ugyanakkor rendkívül drámai történésekkel találjuk szembe magunkat. Nagyon jók a karakterek és ami igazán tetszik az egész könyvben, hogy a közpoti cselekményen túl vannak szorosan és kevésbé szorosan kapcsolódó történetszálak, melyek önmagukban is izgalmasak.

Nem szeretnék spoilerezni, ezért csak annyit írok, hogy egészen az utolsó oldalig kiszámíthatatlanul halad a történet és az író lapról-lapra fokozza a feszültséget és drámát az utolsó alfejezetekben. Na de nem is fecsegek róla többet, aki még nem olvasta mindenképpen pótolja, mert szerintem érdemes.