A hétvégén volt szerencsém - vagy inkább szerencsétlenségem - kipróbálni az Aranytallér Étterem konyhájának “remekeit”. Már a név kapcsán voltak bennem aggályok, de engedtem a csábításnak, vagyis a Foodora-n lévő több mint ötezer értékelés alapján begyűjtött 4,7-es értékelésnek - ami valljuk be a maximálisan elérhető 5 pont alapján bizalmat tud kelteni az emberben. De sajnos az elért osztályzat nem tükrözi a valóságot, mert összességében rendkívül csalódás volt mind az ételek, mind pedig a kiszolgálás.

Kiszállítás ideje

Az ígért 60 perc helyett 122 percet vett igénybe a rendelés kiszállítása. Ez jócskán meghaladja az én tűrőképességemet, ezért másfél óra elteltével nem voltam rest felhívni őket. Egy cseppet sem kedves hölgy vette fel a telefont, aki tájékoztatott, hogy nagyon sok a megrendelésük és csúszás van, de 5-10 perc és megérkezik a rendelt étel. Persze se elnézést nem tudott kérni, se nem ajánlott fel kompenzációt. Amúgy nem is értem miért nekem kell felhívnom őket, miért nem ők jeleznek, hogy elnézést a késésért?! Persze az ígért időn belül nem sikerült teljesíteni a rendelést. 115 perc elteltével ismét telefon, ismét az unott, cseppet sem kedves hölgy mondta, hogy mindjárt felhívja a futárt merre jár. Kértem tőle visszahívást, mondanom sem kell 5 perc után én hívtam újra. Nos még a bájos hölgy volt felháborodva, hogy neki más dolga is van mintsem engem hívjon vissza - kérésem ellenére -, legyek türelemmel hamarosan itt a futár. Végülis többedik alkalomra igaza volt, mert pár perc elteltével valóban megérkezett.

Tanyasi bableves

Alapvetően nem lett volna rossz, mert igazán tartalmas volt: sok zöldség (bab, fehér- és sárgarépa), a benne lévő csülök is jó volt (nem mócsingos cafatok), egyedül a kolbász lehetett volna kissé háziasabb fajta, vagy legalábbis nem ennyire mű és bolti. Igazából itt egy negatívumot tapasztaltam csak: rettentő sós volt a leves. Igen, a vészcsengő egyből megszólalt: biztos valami romlott benne, azért sózták el - nehogy feltűnjön, hogy valaminek rossz az íze. De szerencsére nem így volt, lehet a füstölt csülköt nem áztatták be felhasználást előtt.

Pulled pork quesadilla

Ez az étel maga volt a csalódás. A legkisebb hibája, hogy nem volt rendesen összehajtogatva a tortilla, ahogyan egy quesadillahoz illik, csupán félbehajtva. Az összetevőkkel már komoly problémák voltak: a malachús minden volt, csak nem tépett. Inkább mondanám mócsingos húscafatoknak, ami ráadásul nem volt rendesen elkészítve (sütve) és a fűszerezésnek is híján volt. Ez már alapból elrontotta az egészet, de sajnos tovább tudták még fokozni. A bbq szósz - amit inkább nem is minősítek - csak egy pontra volt nyomva a szendvicsen belül, ahelyett hogy a húst megforgatták volna benne. Az ígért sajt csak mutatóban volt benne, de egyláltalán nem lehetett kiérezni a quesadilla elfogyasztása közben. A benne lévő paradicsom olyannyira nem volt friss, hogy az általa eresztett lé csak arra volt , hogy szétáztassa a tortillat. Szóval összességében élvezhetetlen és már már ehetetlen volt, ezt jól mutatja az, hogy a felénél többet képtelen voltam elfogyasztani belőle, pedig nem szeretek pazarolni, kaját kidobni pedig főleg nem, de ez sajnos kiérdemelte a sorsát.

Végszó

Az biztos, hogy többet nem rendelek az Aranytallér Étteremből, mert ez az egyszeri tapasztalás bőven elég volt belőlük. Ügyfélhez való hozzáállás és kiszolgálás nulla, a leves egy erős közepes, a quesadilla pedig szinte ehetetlen.